κρύο


Κρύο. Κάνει κρύο έξω. Χιονόνερο αλλά όχι χιόνι. Μάλλον ούτε κι αυτή τη φορά θα δούμε άσπρη μέρα. Γι’ αυτή την πόλη δεν έχει άσπρες μέρες. Κι έτσι καλά είναι όμως. Θα ήθελα να βγω να κάνω μια βόλτα στους δρόμους. Στους δρόμους που γυαλίζουν από τη βροχή. Ντυμένη ζεστά, με γαντάκια με κομμένα δάχτυλα, σκούφο, χοντρό μπουφάν και μπότες. Το σακίδιο στην πλάτη και ακουστικά στ’ αυτιά. Πάντα μουσική στ’ αυτιά. Δυνατά. Βόλτα στην πόλη αλλά με ήχητική κάλυψη δικής μου επιλογής. Να νιώθω τον κρύο αέρα στο πρόσωπο και το ψιλόβροχο στα μάγουλα. Να παγώνει η μύτη αλλά να μ’ αρέσει. Και τα μάγουλα σιγά σιγά να κοκκινίζουν, παγωμένα. Να γυρίζω, να γυρίζω, να γυρίζω… Και όταν κουραστώ να μπω σ’ ένα μπαράκι, να βγάλω το σκούφο και τ’ ακουστικά, να κάτσω στη μπάρα, να παραγγείλω ένα Jameson με πάγο και να το πιώ σιγά σιγά καπνίζοντας. Να ζεσταθούν τα χέρια μου. Άμα έχω και παρέα καλύτερα.

Αυτό θα ήθελα να κάνω αυτή την κρύα νύχτα αλλά μάλλον θα πιώ ένα ποτό στο σπίτι μου. Ίσως μια άλλη κρύα νύχτα να τα καταφέρω…

5 thoughts on “κρύο

  1. @ Γειά σου μορφέα. Κι εσύ στο κλαμπ του jameson; Δεν λέω όχι σε καλή παρέα. Αλλά δεν το πίνω σκέτο. Δεν θα τα χαλάσουμε όμως στον …πάγο, ε?@ Δον, στην υγειά σου κι εσένα. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια κανονικά. Το άφησα στο Σπύρο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s