γκαντεμιά κι απάνω τούρλα


Και η γκαντεμιά καλά κρατεί…….
…το απόγευμα έχασα το πορτοφόλι μου με 275 ευρώ μέσα. Μπορεί και να μου το κλέψανε, δεν ξέρω. Είχα πάει με τον μικρό στο γήπεδο για την προπόνηση και στο γυρισμό ανακάλυψα πως είχα ξεχάσει να πάρω την κάρτα για τα λεωφορεία. Έβγαλα το πορτοφόλι μου να δω αν έχω κανένα εισιτήριο και το ξανάβαλα στην τσάντα. Αυτό το θυμάμαι όπως και το ότι έκλεισα την τσάντα, ένα μικρό τσαντάκι πλάτης. Φτάνοντας στο σπίτι, την ώρα που πήγα να βγάλω τα κλειδιά τη βρήκα ανοιχτή και το πορτοφόλι άφαντο. Αν μου το κλέψανε πως διάλο έγινε; Περπατούσαμε και δεν μας πλησίασε κανείς τόσο κοντά. Τι σκατά, αέρας ήταν; Να άνοιξε μόνη της πάλι; Πως όμως; Δεν ήταν τόσο γεμάτη να πεις….. Πορτοφόλι, τσιγάρα, κλειδιά και κινητό είχα μέσα. Εντωμεταξύ ήμουν εντελώς ζαβλακωμένη γιατί από χτες είχα τρελή ημικρανία και χαπακωνόμουν. Ούτε στη δουλειά δεν πήγα, τόσο χάλια ήμουν. Ίσα που χαπακώθηκα να πάω στην τράπεζα το πρωί να βγάλω λεφτά γιατί ήμουν άφραγκη και έπρεπε να πληρώσω κοινόχρηστα καραμπινάτα και το βούρλο, μέσα στη ζαβλάκα μου, ξέχασα να τα βγάλω από το πορτοφόλι. Φυσικά ακύρωσα κατευθείαν τις cashcard, έχασα και τη φοιτητική ταυτότητα και διάφορα χρήσιμα χαρτάκια με τηλέφωνα και κάρτες.
ΓΑΜΩ ΤΗ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…..
Έτσι μου έρχεται να με κοπανήσω στα ντουβάρια.

13 thoughts on “γκαντεμιά κι απάνω τούρλα

 1. Ηρεμία καλή μου. Συμβαίνουν αυτά. Πολύ πιθανό να στα πήρε κάποιος ελαφροχέρης.
  Σε κανέναν δεν περισσεύουν.

  Εγώ δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνω που μέσα στις γιορτές άφησα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και μου το άνοιξαν και πήραν:
  -Λαπτοπ
  -Βιντεοκάμερα
  -Φωτογραφική μηχανή
  -Εξωτερικό σκληρό με ΟΛΑ τα μπακ-απ
  -Φλασάκι με τα αρχεία της δουλειάς
  -Χαρντ κόπυ αρχεία της δουλειάς
  και κάτι άλλα ψιλά (γυαλιά, μπουφάν, ομπρέλλα!!!)

  Νωρίτερα, μου είχε πέσει από την τσέπη το καπνοσάκκουλο με 60€ μέσα και λίγους μήνες πριν, μου έκλεψαν μέσα από μπαρ τσαντάκι με 2 κινητά, κλειδιά, δίπλωμα αυτοκινήτου, 20€ και (πάλι) φλασάκι.

  Ούτε εμένα μου περισσέυουν, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Και το ξέρεις καλύτερα από εμένα.
  Μάκια βρε!

  Μου αρέσει!

 2. Σκατά φίλε, σκατά. Αυτό έχω να πω……
  Πόσο ελαφροχέρης ήταν αυτός ρε φίλε; Μιλάμε, περπατούσα. Στα ΜΜΜ έχω το νου μου αλλά στο δρόμο; Κι εκεί έχω το νου μου να μη μου αρπάξουν την τσάντα αλλά να περπατάω κρατώντας το παιδί από το χέρι, σε λεωφόρο και να μου ανοίξει κάποιος την τσάντα στην πλάτη, να αρπάξει το πορτοφόλι και να μη νιώσω καν πως κάποιος είναι τόσο κοντά μου; Μα ποιος ήταν; Ο Τιραμόλας; Αέρας;
  Εντάξει, ήμουν ζαβλακωμένη και ζαλισμένη και πολλές φορές στους δρόμους είμαι αφηρημένη αλλά τόσο βλάκας πια;
  Φαντάσου να μην είχαμε κάνει και το Voodoo party!!!!!!!

  Μάκια.

  Μου αρέσει!

 3. δεν το ήπια βρε Μπαλούν…. Τα γλυκά ποτά με πειράζουν και φαντάστηκα πως και το κρασάκι θα είχε μαγική δύναμη.
  θα μου περάσει αλλά σήμερα είμαι σκασμένη. Κάποιος χαίρεται τα κοινόχρηστα…..

  Μου αρέσει!

 4. Κάποιος ελαφροχέρης μάλλον σε «ξαλάφρωσε» από τα περιττά βάρη σου… 😛

  Μην το σκέφτεσαι, έχει συμβεί σε όλους, εσύ να είσαι καλά και τα λεφτά βρίσκονται…

  Υ.Γ. Πρέπει να είναι ανάδρομος ο Ερμής γιατί πάει πολύ κόσμο γαμ@#*^ας τελευταίως και δεν μας βλέπω να σωζόμαστε, ελπίζω μόνο να μην μας εξολοθρεύσει τελείως… 😆

  Μου αρέσει!

 5. Αν τελικά με ξαλάφρωσαν (ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω….) δεν ήταν απλά ελαφροχέρης αλλά αέρας. Μιλάμε δεν κατάλαβα καν να υπάρχει άνθρωπος κοντά μου. Κάπως δεν πρέπει να με πλησίασε;
  Κι άλλες φορές μου έχουν βουτήξει το πορτοφόλι, είμαι κλασική αφηρημένη και απρόσεκτη. Όλες τις φορές όμως, μετά μπορούσα να καταλάβω σε ποιοα φάση έγινε. Αυτή τη φορά δεν ένιωσα παρουσία ανθρώπινη κοντά μου. Ή ο Τιραμόλα ήταν ή εντελώς ξωτικό…..
  Τέλος πάντων, κανας καλός εξορκιστής παίζει; με το βουντού δεν είδαμε χαΐρι και προκοπή.

  Μου αρέσει!

 6. Μικρή μου, καλό θα ήταν αυτές τις μέρες γκαντεμιάς να παίξεις κανένα τζόκερ. Γιατί; Διότι η απόλυτη γκαντεμιά ισούται με την απόλυτη τύχη… νόμος της φύσης. (Καλως σε βρήκα και πάλι)

  Μου αρέσει!

 7. Ωχ, δεν είσαι η μόνη αλλά μάλλον είσαι άτυχη.
  Το ίδιο και γω, μυαλό κουρκούτι. Γυρνάω από νοσοκομείο που ήταν ο μπαμπάς, πηγαίνω σπίτι για να πάρω τη μικρή για να πάμε οδοντίατρο.
  Φτάνω σπίτι ψάχνω για το πορτοφόλι, το πορτοφόλι πουθενά!!!
  Το ψάχνω μεταξύ σπιτιού και αυτοκινήτου, πριν από το νοσοκομείο και μετά. Τίποτε. Το σπίτι το κάναμε άνω κάτω, τίποτε. Το αυτοκίνητο το ίδιο. Ακυρώνω το ραντεβού, πέφτω σε κατάθλιψη. Δεν ήταν τα 150ευρώ ήταν όλα, κάρτες, ταυτότητες, χαρτιά πολύτιμα. Κάνω ασκήσεις λογικής, λέω ότι θα μπορούσα να χάσω κάτι πολυτιμότερο, άλλωστε πήρα κάτι τελευταία λεφτά που δεν τα περίμενα, ανέλπιστα, ήταν να χαθούν γιατί λεφτά δε με κάθονται έτσι κι αλλιώς, πάντα τα σκορπάω για κάποιο λόγο ή ανάγκη που θα εφεύρω ή θα με προκύψει.
  Ακυρώνω τις κάρτες και είμαι μεσ’ τα νεύρα πιο πολύ για την παροιμιώδη μου τσαπατσουλιά (ξες εσύ). Ώσπου γύρω στις 11 το βράδυ, μετά από 6 περίπου ώρες κτυπά το τηλέφωνο «είστε ο κύριος Τουρκόγυφτος;» ναι λέω εγώ αδιάφορα, «βρήκαμε ένα πορτοφόλι, συγνώμη που το ψαχούλεψα αλλά έπρεπε να δω σε ποιόν ανήκει… χα χα χα χα, μόνο που δεν πήγα να ουρλιάξω, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!!!!
  Τον παρακάλεσα να κρατήσει τα λεφτά, με απάντησε με ένα ξερό «ντροπή!!!»
  Πήγα σπίτι τους ήταν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, αυτός από τη Σάρτη, η γυναίκα του Παλαιστίνια, θελαν να με κεράσουν, όχι ευχαριστώ τους είπα, κοιμούνται τα παιδιά και είναι μόνα τους… ευχαριστώ πολύ!!!

  Μου αρέσει!

 8. @ Είσαι τυχερός βρε Τουρκόγυφτε. Μου έχουν βουτήξει το πορτοφόλι 3 ή 4 φορές στη ζωή μου (ξέρω…. είμαι ΚΑΙ αφηρημένη ΚΑΙ απρόσεκτη). Όλες τις προηγούμενες φορές δεν είχα παρά αλάχιστα χρήματα μέσα, τσάμπα ο κόκπος τους δηλαδή και το ρίσκο. Ούτε μία φορά δεν βρήκε κάποιος πεταμένο το πορτοφόλι να μου φέρει τουλάχιστον τα χαρτιά πίσω που είναι μια ταλαιπωρία να τα ξαναμαζέψεις.
  Είσαι τυχερός βρε συ. Υπάρχουν τελικά καλοί άνθρωποι ακόμα….

  Μου αρέσει!

 9. Με πήρε προ ολίγου η Μ. και μου είπε ότι ήταν στο Jumbo και στης κλεψανε το πορτοφόλι… 😦
  Ταυτότητα, δίπλωμα, κάρτα αναλήψεων και 360 Ευρώ μετρητά, κάνανε φτερά…
  Απ’ ότι κατάλαβα από τη διήγηση έκανε μαλακία και ήταν απρόσεχτη αλλά για μένα ο παρανομαστής είναι ίδιος…
  Πραγματικά έλεος, εδώ και 10 μέρες, τρώω τέτοιο γαμήσι που έχω αλλοιθωρίσει…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s