«όλοι μαζί τα φάγαμε»!


Θέλω ν’ αγιάσω αλλά δεν μ’ αφήνουν οι διαόλοι. Θέλω να ξαναρχίσω να γράφω για ανθισμένες ακακίες, παιχνίδια στη γειτονιά, γιαγιάδες και παππούδες αλλά όλο κάτι γίνεται και τσιτώνουν τα νεύρα μου. Τώρα ήρθε το παχύδερμο Πάγκαλος να μας πει πως «Όλοι μαζί τα φάγαμε…». Όλοι μαζί, εγώ κι αυτοί…. Τι λες ρε μεγάλε; Αν είναι έτσι τότε εγώ γιατί μετρούσα και τώρα ακόμα πιο πολύ μετράω τα δεκαράκια και αναβάλω συνεχώς πράγματα που πρέπει να γίνουν για τον άλλο μήνα; Κάνει το ίδιο κι ο Πάγκαλος; Κι ο Βουλγαράκης του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;»

Το έχω ξαναγράψει, όταν μοιράζεις την ευθύνη σε 10.000.000 φταίχτες η δική σου η ευθύνη αυτόματα μειώνεται στο ελάχιστο. Κατάλαβες φίλε μου Γιώργο γιατί τα παίρνω και μαζί σου όταν μου λες πως «φταίμε όλοι»; Πάρε τώρα έναν Θόδωρο να σου λέει το ίδιο….

Μια χαρά τα λέει ο Μπογιόπουλος για το πως τα «φάγαμε μαζί»…

"Όλοι μαζί τα φάγμε" λέει το μουσκάρι..... Αφού δεν τις έχει φάει ακόμα καλά να πάθουμε.

«Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι – αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα – να μας το πούνε και κατάμουτρα: «Είστε μ…»!

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!
Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου.
Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το «πού πήγαν τα λεφτά;». Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»;…
Μάθετε, λοιπόν, ότι η «πτώχευση», η «χρεοκοπία», η «εντατική», ο «Τιτανικός» προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις του ανεπρόκοπου λαού και τον «διόριζαν» στο Δημόσιο!
Τι διαφορετικό έκανε ο τσιφλικάς, που ενώ γέμιζε την κοιλιά του με το αίμα των κολίγων, κραδαίνοντας την εξουσία του βούρδουλα και του κνούτου, γύριζε στους «χωριάτες» και έλεγε απαιτώντας να τον προσκυνήσουν: «Εγώ σας ταΐζω»!
Πράγματι, πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία αθλιότητας. Ετσι την αποκάλεσε ο Πάγκαλος: «Αθλιότητα». Μόνο που πρόκειται για τη δική τους, την ολόδική τους πολιτική και προσωπική αθλιότητα.
Οι «κοτζαμπάσηδες» του δημόσιου βίου, οι εκμαυλιστές συνειδήσεων, οι «τζουμπέδες» της ρουσφετοκρατίας, τα κόμματα της εξαγοράς ψηφοφόρων και της κατασκευής εκλογικής πελατείας, είναι τα… θύματα!
Τους πήρε στο λαιμό του ο λαός!

«Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου ανέργων.
«Φταίει» ο λαός των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων που ζουν με 600 ευρώ και κάτω.
«Φταίει» ο λαός με το 50% των ιδιωτικών υπαλλήλων να αμείβεται με κάτω από 1.011 ευρώ.
«Φταίει» ο λαός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων – δασκάλων και καθηγητών (που λείπουν κατά χιλιάδες από τα σχολεία), των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών (που λείπουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα νοσοκομεία), που ζουν με «τρεις κι εξήντα».
«Φταίει» ο λαός των 11 εκατομμυρίων, γιατί oι 500.000 από αυτούς (το χαμηλότερο κατ’ αναλογία πληθυσμού ποσοστό στην ΕΕ) διορίστηκαν στο Δημόσιο και οι κρατούντες, αυτοί που «τους διόρισαν», οι ίδιοι που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά τους κομματικούς τους στρατούς, οι ίδιοι που αναφωνούσαν «εσείς είστε το κράτος», έρχονται σήμερα και ισχυρίζονται: «Ολοι μαζί τα φάγαμε»
!
Ας το μάθει ο ελληνικός λαός.
Ας το μάθουν πρώτοι απ’ όλους οι χτεσινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που τους έχουν πεθάνει στους φόρους:
* Τα 28 δισ., τα επόμενα 15 δισ., τα μεθεπόμενα 10 δισ. και τα τελευταία 25 δισ. προς τους τραπεζίτες… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα 100 δισ. καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία που ενθυλάκωσαν 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα 500 δισ. που διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις «οφ σορ»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα ομόλογα… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα λεηλατημένα από τη Σοφοκλέους… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα κτηματολόγια… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα φέσια της Ολυμπιάδας… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα «μαύρα» της «Ζήμενς»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα μυστικά κονδύλια και τις χορηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους εκλεκτούς των ΜΚΟ… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα λεφτά για τα «υποβρύχια που γέρνουν»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα «χαβιάρια» της ξιπασιάς πάνω στα «κότερα»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα κλεμμένα από τους «συντρόφους που πλουτίσανε» και από τους «συντρόφους που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα «απροσδιόριστα βάρη για τον προϋπολογισμό» που (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις αιτιολογικές εκθέσεις τους) συνιστούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές υπέρ πλουτοκρατών… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
* Τα λύτρα υπέρ εργολάβων στις εθνικές και λοιπές οδούς… «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Η αλήθεια είναι τούτη: Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί»… παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» υπογράψαμε υπέρ των «νομίμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων εκείνο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Η αλήθεια είναι τούτη:
* Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες,
* τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια,
* τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων «τοκογλύφων» δανειστών,
* τα 60 δισ. «ρευστό» που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με «private banking» λογαριασμούς, είναι από μόνα τους ασφαλή στοιχεία για να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ποιοι «τα φάγανε» και ποιοι συνεχίζουν να «τα τρώνε».

Οσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρό της, τον Πάγκαλο, εφόσον όπως έχει δηλώσει για τον εαυτό του «δεν είμαι δημαγωγός, δεν είμαι λαοπλάνος, δεν είμαι ένας ξεφτιλισμένος πολιτικάντης», δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

16 thoughts on “«όλοι μαζί τα φάγαμε»!

 1. Καλησπέρα.

  Χμμμ… τις οφειλές στο ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλα τέτοια, όμως, τα φάγαμε και φτιαχτήκαμε, έτσι δεν είναι;

  Και ας είναι μικρό κομμάτι της πίτας.

  Υ.γ.: Έχεις πρόσκληση!

  Μου αρέσει!

  • Τι να σου πω ρε συ Pan, κάποιοι επιχειρηματίες φαντάζομαι πως θα «έφαγαν» εισφορές, έκλεψαν την εφορία ή όλα αυτά που λες. Όμως εγώ δεν ξέρω τέτοιους, ο κύκλος μου είναι κυρίως υπάλληλοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί) και στην τελική δεν μπορώ να εξισώσω έναν μαγαζάτορα με όλους αυτούς που πραγματικά έφαγαν με χρυσά κουτάλια και μας έφεραν εδώ που είμαστε. Ξέρεις τι έμαθα; Οι μαθητές δεν θα πάρουν «πάσο» γιατί το ΥΠΕΠΘ χρωστάει πάαααρα πολλά στην ΕΘΕΛ και αποφάσισαν να μη δώσουν φέτος μειωμένο εισιτήριο στους μαθητές. Τι μου λες λοιπόν; Δεν μπορώ να εξισώσω αυτούς που έφαγαν τα ψίχουλα από το ταψί μ’ αυτούς που καταβρόχθισαν την πίτα.

   Μου αρέσει!

 2. Ο Πάγκαλος περισσότερο από τα παϊδάκια αγαπάει να ασχολούμαστε μαζί του. Η χειρότερη δίαιτα για τον Πάγκαλο θα ήταν να αδιαφορήσουμε σε ό,τι λέει. Σαν να μην το είπε. Σαν να μην υπάρχει.
  (Δεν είναι εύκολο, το ξέρω…)

  Μου αρέσει!

 3. Δεν μπορώ να πω… Δεν έχω παράπονο! Έφαγα τόσα πολλά, που αποφάσισα πλέον να μπω σε δίαιτα!

  Δεν πάμε καλά καθόλου καλά… Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι!

  Μου αρέσει!

 4. Λοιπόν άσε τα αστεία!!!
  Είσαι από αυτούς που έχουν λεφτά, αφού «λεφτά υπάρχουν» και να τα δώσεις γρήγορα πίσω. Σκέψου να πεινάσει ο Πάγκαλος και να χάσει κανένα κιλό. Μην τον παίρνεις τον άνθρωπο στο λαιμό σου. Δεν θέλει να νβα κάνει δίαιτα. Πότε θα ξοδέψει αυτά που έφαγε;

  Μου αρέσει!

 5. @dame31
  Kαλώς σε βρήκα!

  @ridimis»
  Ξέρεις τι κόστος έχει μια πραγματική δίαιτα; Αυτή μάλλον κάνει ο Πάγκαλος κι εμείς οι φτωχοί θα αρχίσουμε να κάνουμε την κατοχική δίαιτα… θα τρέχουμε στα βουνά για ραδίκια, θα σου δίνω αυγά να μου δίνεις αλεύρι, θα γίνουμε σαλταδόροι για να κλέβουμε από κάνα φορτηγό-ψυγείο κρεάτων κάνα ψοφίμι κι άλλα τέτοια χαρωπά!!!

  Μου αρέσει!

  • Ήσουν και συ παρέα;;;;; Καταραμένο Αλτσχάιμερ πως με κατάντησες έτσι……
   Σήμερα άκουγα για τη φάση με τη Μύκονο και όλο το κύκλωμα με τους αστυνομικούς, πολεοδομία κλπ κλπ που άφησαν 157 βιλάρες να φτιαχτούν όπως νάναι. 20.000.000 ευρά χάθηκαν μόνον από πρόστιμα. Ω ναι, δίκιο έχει ο χοντρός, μαζί τα φάγαμε.

   Βρε δε γαμιούνται λέω εγώ….

   Μου αρέσει!

 6. Όλοι εμείς θα απέχουμε από κάθε εκλογική διαδικασία στο παρόν και στο μέλλον, για να δηλώνουμε στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και στον Εβραίο διοικητή του ΔΝΤ ότι δεν τα φάγαμε μαζί.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s