Η γιορτή του ΝΑΙ


Στην Ελλάδα έχουμε την Εθνική εορτή του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου. Από παιδάκι ακούω για το ΟΧΙ που το είπε είτε ο Μεταξάς, είτε ο ελληνικός λαός, είτε η γιαγιά μου…… ανάλογα με το ποιος διηγείται την ιστορία. Όποιος και να το είπε όμως ήταν ένα ΟΧΙ! και άντε σιχτίρ σε κάποιους που τότε έθεσαν το δίλημμα «ή που θα κάνετε αυτό που σας λέμε, είτε που θα υποφέρετε». Και διαλέξαμε/ν/ε να υποφέρουμε. Και υπέφερε αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός. Και καταστράφηκε. Και έφαγε στη μάπα έναν εμφύλιο. Και δεν συνήλθε στην ουσία ποτέ. Αλλά είπε ΟΧΙ.

Τώρα πλέον θα πρέπει να βάλουμε στο εθνικό μας εορτολόγιο και τη γιορτή του ΝΑΙ. Θα γιορτάζεται κάθε Γενάρη για να θυμόμαστε πως μισό και κάτι αιώνα μετά, σε ένα αντίστοιχο δίλημμα «θα υποφέρετε ή θα κάνετε αυτό που θέλουμε παλιοδουλάρες…», η χώρα απάντησε ΝΑΙ.

5 thoughts on “Η γιορτή του ΝΑΙ

 1. Και διαλέξαμε/ν/ε να υποφέρουμε. Και υπέφερε αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός. Και καταστράφηκε. Και έφαγε στη μάπα έναν εμφύλιο. Και δεν συνήλθε στην ουσία ποτέ. Αλλά είπε ΟΧΙ.

  Ποιο λοιπόν είναι προτιμότερο; η καταστροφή, ο εμφύλιος και όλα τα συμπαραμαρτούμενα!!!!!!!!!!!!!
  Από όλους αυτούς που φωνάζουνε να φύγουμε από την Ευρώπη, να μην πάρουμε τα λεφτά τους, να του χέ……με, να τους πη……….με και τα λοιπά, θα ήθελα να μου δείξετε έστω και έναν που αν γίνει αυτό, θα πάει στην υπηρεσία του, στο αφεντικό του, ή οπουδήποτε αλλού και θα πει «δεν τα θέλω τα Γερμανικά, Ολανδικά, Φιλανδικά, Λετονικά………………………………λεφτά τους. Θα μείνω νηστικός για να είμαι περήφανος που είπα όχι.
  Δείξτε μου έστω και έναν.

  Η λύση είναι μία. Μπορούμε από αυτούς τους 300 ή περισσότερους βο(υ)λευτές να μην ψηφίσουμε ούτε ένα!!!!!!!!!
  Μπορούμε να στείλουμε στο διάολο και ακόμη παραπέρα όλους αυτούς τους ψεύτες της βουλής που με κάθε τρόπο μας κοροϊδεύουν!!!!!!!!!!!!
  Αν μπορούμε ας το κάνουμε. Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να υφιστάμεθα όλους για να ζήσουμε. Ο εκ του ασφαλούς ήρωας, είναι τζάμπα μάγκας. Ας παραιτηθούν οι βο(υ)λευτές από τους μισθούς τους, ας δώσουνε μέρος από την περιουσία τους στο λαό. Μη μας κάνουν τους ξύπνιους. Είναι όλοι τους ψεύτες, αρπαχτάρηδες και μας κοροϊδεύουν ασύστολα.
  Αριστερός με δεξιά τσέπη είναι αμερικάνικο ανέκδοτο χωρίς γέλιο. Αρκετά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s