τα ιερά και τα όσια


Ο «Αθανάσιος Διάκος», το «Corpus Christi», οι σταυροί, οι παπάδες, η ξανθιά σε υστερία να χαιρετάει «δωρικά», οι «Δημήτρηδες» που πατούσαν με λύσσα τις αφισες επειδή δεν μπορούσαν να πατήσουν ανθρώπους, τα χοντρά μπινελίκια του Παναγιώταρου με τα οποία υπερασπιζόταν τα ιερά και τα όσια του λαού, ο Παππάς που με τσαμπουκά έβγαλε τον προσαχθέντα, τα χημικά…

Ο Μεσαίωνας δεν είναι απλά έξω από την πόρτα μας, μπήκε στο σπίτι μας και στρογγυλοκάθισε στο σαλόνι μας με τις ποδάρες απλωμένες στο τραπεζάκι. Κι εμείς κοιτάμε τον Μεσαίωνα παγωμένοι, προσπαθώντας να εξηγήσουμε τ’ ανεξήγητα, απορώντας ποια πόρτα αφήσαμε ανοιχτή και χώθηκε.

Ελλάδα, Ευρωπαϊκή χώρα, έτος 2012. Αν μπορούσα θα έκλεινα την πόρτα πίσω μου, θα έπαιρνα την οικογένειά μου και θα άφηνα αυτή τη χώρα να πάει στον πάτο, παίρνοντας μαζί της όλους τους κατοίκους της. Αν μπορούσα δε, θα έπιανα πρώτο τραπέζι πίστα για να μη χάσω το θέαμα. Επειδή όμως δεν μπορώ, απλά σε μερικά χρόνια θα διώξω το παιδί μου όσο πιο μακρυά γίνεται.

4 thoughts on “τα ιερά και τα όσια

  • Τόλμα να το πεις αυτό σε κάποιον από τους αφιονισμένους να δούμε αν θα μείνει το κεφάλι σου σώο. Είσαι μακρυά, αν το ζεις από κοντά πραγματικά δεν καταλαβαίνεις που κρυβόταν τόσο καιρό όλη αυτή η βρωμιά, όλη αυτή η μαλακία, η αγραμματοσύνη, ο φανατισμός.

   Μου αρέσει!

 1. Λίγα έγραψες. και ξέχασες να πείς γι’ αυτά τα τέρατα του φασισμού-τα σιγανά ποτάμια- τους παπάδες. Όσοι από δαύτους είναι κάτω των 45 έχουν διαπαιδαγωγηθεί στις φασιστικές ιερατικές σχολές με τα νάματα του μακαριστού Χριστόδουλου. Τώρα είδαν φω΄ς και σκάρισαν.

  Καλήμέρα

  Μου αρέσει!

  • Καλημέρα Θανάση,
   οι παπάδες είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Τους θεωρώ την πιο σιχαμένη και υποκριτική φάρα μαζί με τους οργανωσιακούς και τις θεούσες. Φυσικά υπάρχουν και ελάχιστοι αξιόλογοι άνθρωποι μέσα στους κόλπους τους αλλά εγώ στη ζωή μου ολόκληρη συνάντησα μόνον δύο, έτσι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s