Μπορείτε να είστε περήφανοι για μένα


Μπορείτε να είστε περήφανοι για μένα. Έχω την τιμή να είμαι ανάμεσα στους πρώτους που απολύονται από το δημόσιο. Μπορείτε να είστε ακόμα πιο περήφανοι. Είμαι ανάμεσα στους πρώτους που εξαιρέθηκαν λόγω αυξημένων προσόντων και μετά εξαιρέθηκαν από την εξαίρεση γιατί δεν έβγαιναν τα νούμερα, το είπε και ο υπουργός σε ασύντακτα ελληνικά: «Ο συνολικός αριθμός, που ήταν υποχρέωση της Κυβέρνησης δεν μπορούσε να καλυφθεί, κι επομένως κοιτάζουμε να καλύψουμε αυτόν τον αριθμό». Μπορείτε να είστε κι ακόμα πιο περήφανοι. Έχω απολυθεί και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα. Θέλετε κι άλλο; Θα σας κάνω ακόμα πιο περήφανους. Έβαλα πλάτη βρε, σε μένα οφείλεται το 1/250 των ανθρώπων (και όχι αριθμών) που έβαλαν πλάτη για να πάρουμε την επόμενη γαμημένη δόση που θα μας πετάξει στο τραπέζι η τρόικα. Όταν το σκέφτομαι φουσκώνω από περηφάνεια, εγώ τώρα σώζω την πατρίδα. Χαλάλι λοιπόν και τα πτυχία μου και τα μεταπτυχιακά μου και η δουλειά που έχω κάνει στα σχολεία, και τα σεμινάρια που παρακολούθησα στη ζωή μου, τα συνέδρια, οι δημοσιεύσεις, τα χρήματα που ξόδεψα, χαλάλι όλα….. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…..
Είπε κι άλλα ο υπουργός. Είμαι σίγουρη πως τώρα κλαίει με μαύρο δάκρυ και βρέχουν τα δάκρυα το μαξιλάρι του από τη στενοχώρια του για μας. Το σκέφτηκε όμως, δεν θα μας αφήσει έτσι, όοοοοοχι……. Κοιτάξτε βρε να δείτε τι άνθρωπος είναι (σε πιο ασύντακτα ελληνικά ο πανεπιστημιακός…..): «Θεωρούμε ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αυξημένα προσόντα πρέπει, να κρατήσουμε στο Δημόσιο….. Οι άνθρωποι αυτοί θα πριμοδοτηθούν ούτως ώστε αμέσως κι αυτοί να απορροφηθούν σε Τομείς του Δημοσίου, γιατί έχουν αυξημένα προσόντα . Ακριβώς γιατί αυτό επιβάλλει και η λογική της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Τομέα, δηλαδή να κρατήσουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυξημένα προσόντα». Καταλάβατε βρε; «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πεταχθούν, μη κοιτάτε που τους πετάξαμε έξω τώρα για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια της τρόικας…. εμείς προβλέψαμε. Θα τους δώσουμε μπόνους, έτσι ώστε να προηγούνται αυτών που προηγούνται από άλλους για να δουλέψουν σαν ωρομίσθιοι των 400 το πολύ ευρώ, στα ΙΕΚ που θα φτιάξουμε αφού διαλύσουμε την Τεχνική Εκπαίδευση». Καταλάβατε βρε; Δεν καταλάβατε; Τι να σας πω…… Είστε σίγουρα προκατειλημμένοι, συριζαίοι κομμουνιστές και ανθέλληνες.

Τώρα ρίξτε μια ματιά κι εδώ να δείτε τι μπορεί να συμβαίνει εκτός από το διακαή πόθο του υπουργείου να αναβαθμίσει την κατακαημένη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καταργώντας ολόκληρους τομείς και ειδικότητες-φιλέτα με τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους μαθητές και πετώντας στη διαθεσιμότητα που οδηγεί στην απόλυση, ανθρώπους και όχι αριθμούς.

22 thoughts on “Μπορείτε να είστε περήφανοι για μένα

  • Καμμία τέτοια λέξη Παναγιώτη. Κουράγιο έχω, είπα ήδη πως ξέρω τι θα πει απόλυση, την έφαγα πριν χρόνια και στον Ιδ. Τομέα. Και φυσικά θα κρατήσω, σιγά μη τους κάνω τη χάρη κι έχω κι ένα παιδί να μεγαλώσω. Λύσσα έχω, γιατί διαβάζω ψέμματα κι ακούω τα ψέμματα να αναπαράγονται από τους παπαγάλους, βλέπω τον αληταρά τον Ντινόπουλο να μιλάει σαν αγράμματος αλητάμπουρας και να ωχριά μπροστά στην αξιοπρεπέστατη συνάδελφο και το μαθητή από τη Θεσσαλονίκη, να μιλάει στον ενικό στον Κοτσιφάκη ενώ του απαντούσε ήρεμα και σε πληθυντικό, να ξέρω πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το ποιος, τι και γιατί θα μείνει ή θα φύγει. και λέω να πάνε να γαμηθούνε, σίγουτρα μπορώ να βγω σε σύνταξη και θα βγω μόλις μπορέσω. Αντί να με πληρώνουν να δουλεύω θα με πληρώνουν για να κάθομαι. Οι μαλάκες…..

   Μου αρέσει!

 1. Δεν ξέρω τι να σου πω για να σε «παρηγορήσω» , ίσως δεν πρέπει κιόλας, ίσως πρέπει να κρατήσεις όλη την οργή και την αγανάκτηση αναλλοίωτη μέσα σου… Κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο πάμε, περιμένει ο κάθε ένας να έρθει η σειρά του για να πέσει στον κουβά της ανεργίας και της εξαθλίωσης… Να τους φάμε τους πούστηδες, νισάφι πια!!!

  Υ.Γ. Περνάω μια παραπλήσια κατάσταση όπου δεν μου έχουν δείξει ακόμα την πόρτα αλλά μου την υποδεικνύουν ως επιλογή, «διακριτικά»…

  Μου αρέσει!

 2. Δεν ξέρω τι είναι πιό λυπηρό, οι απολύσεις ή ο κανιβαλισμός που εκδηλώνεται ανάμεσα στους καθηγητές (φυσικά δεν πάει σε σένα το σχόλιο). Αν μορφωμένοι άνθρωποι κοιτάνε να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου προκειμένου να ξεφύγουν από τις ορέξεις της τρόικα, τι να περιμένουμε και τι να προσδοκούμε από τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες στις οποίες με γοργούς ρυθμούς απλώνουν τα νύχια τους οι εντολοδόχοι των μονοπωλίων;
  Σίγουρα δεν είναι όλα καλώς καμωμένα, αλλά δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού, προέχει η αλληλεγγύη, η συσπείρωση και να βρεθεί ένας κερατάς να μας εμπνεύσει σε μία κατεύθυνση που θα δώσει οριστικό τέλος στα τέλματα αυτού του συστήματος. Λύση υπάρχει, ο ποντικός που θα κρεμάσει το κουδούνι στη γάτα δε βρίσκεται…

  Μου αρέσει!

  • Προσπαθώ υπερβολικά πλέον ν’ αντισταθώ στον κανιβαλλισμό, διότι την εβδομάδα που υποτίθεται είχαμε «σωθεί» είχα ακούσει διάφορα…. Τέλος πάντων……
   Στο λινκ που έδωσα έχει ένα εξαιρετικό άρθρο για την αριστερά που ΔΕΝ υπάρχει και το ρόλο που ΔΕΝ παίζει. Δυστυχώς…

   Μου αρέσει!

 3. Για ακόμα μια φορά το νεοελληνικό κράτος δείχνει ότι είναι παντελώς άχρηστο για ο,τιδήποτε. Στην ουσία γίνονται απολύσεις (το ονομάζουν και μεταρρυθμίσεις) μόνο και μόνο για να γίνουν απολύσεις, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. Τόσο αχρηστία, αλητεία και ανικανότητα δεν έχω δει πουθενά αλλού.

  Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να βρεις κάτι άλλο, από τα γραπτά σου φαίνεσαι άνθρωπος δυναμικός και όχι μεμψίμοιρος. Πέρυσι το Καλοκαίρι έμεινα κι εγώ για κάποιους μήνες άνεργος. Οργανώθηκε, έψαξα, ρώτησα, το κυνήγησα και τελικά βρήκα κάτι άλλο. Για όσους έχουν θέληση τίποτα δεν είναι αδύνατο.

  Μου αρέσει!

  • Οργανώνομαι ήδη να το αντιμετωπίσω. Όσο για το κράτος ναι, είναι αλήτικο αλλά όχι άχρηστο και ανίκανο. Έτσι πίστευα μέχρι πριν λίγους μήνες όμως είμαι σχεδόν σίγουρη πλέον πως είναι ικανότατοι και χρησιμότατοι, όχι όμως για τους πολίτες αυτού του κράτους. Παρατηρώ την βήμα το βήμα απαξίωση πρώτα, και αποδόμηση αμέσως μετά, όλων των δομών αυτού του κράτους.Είναι τόσο καλά οργανωμένο όλο αυτό που μόνο τυχαίο αποτέλεσμα της δράσης άχρηστων ανθρώπων δεν μου μοιάζει.
   Παρέθεσα ένα λίνκ, τυχαίνει να γνωρίζω κάποια από τα ονόματα που αναφέρονται. Στο σάιτ αυτό, αν το ψαχουλέψεις, θα βρεις κι άλλα άρθρα, όλα γυρνάνε γύρω από κάποια ονόματα. Διάβασε αν έχεις χρόνο και θα δεις που μόνο τυχαία και χωρίς στόχο δεν είναι όλα όσα γίνονται. Δεν ξέρω για όλη τη χώρα, όλες τις δομές και όλα τα υπουργεία αλλά για το θέμα της εκπαίδευσης και μάλιστα της τεχνικής μπορώ να ξέρω πως μάλλον έχουν δίκιο σε όσα τους καταμαρτυρούν.
   Δεν είμαι μεμψίμοιρος άνθρωπος κι ελπίζω να μπορέσω να κάνω κάτι σε μια πεθαμένη αγορά μιας ετοιμοθάνατης χώρας.

   Μου αρέσει!

   • Θα διαφωνήσω dame. Οι άνθρωποι είναι και άχρηστοι και ηλίθιοι κι ανίκανοι. Δεν μπορέσαν απλώς να συλλάβουν το βάρος των αλλαγών που έρχονται. Νομίζαν ότι αυτό που ζούμε ήταν μια στιγμιαία ανωμαλία, μία παροδικότητα, κι ότι σε λίγο καιρό τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο που είχαν συνηθίσει. Ήταν απολύτως πεποισμένοι για το ακαταδίωκτό τους λόγω της σταθερότητας του δικομματισμού (και της αλληλοκάλυψης που απολάμβαναν εκατέρωθεν) και δε θεώρησαν ποτέ σκόπιμο να αντισταθμίσουν ή να βάλουν μια δικλείδα ασφαλείας στις ασωτίες και τις απατεωνιές τους.

    Όλες αυτές οι ριζικές αλλαγές τους βρήκαν απροετοίμαστους. Ο έξυπνος θα αυτοπροταστευόταν, αυτοί όχι. Άλλως τε φαίνεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών που έχουν καταντήσει.

    Μου αρέσει!

    • Ειλικρινά, μακάρι να έχεις εσύ δίκιο κι όχι εγώ. Είναι καλύτερα να γίνονται όλα αυτά επειδή είναι ανίκανοι και άχρηστοι παρά να γίνονται στοχευμένα και με βάση σχέδιο. Όμως στην πολιτική τίποτε δεν γίνεται χωρίς σχέδιο και το να φαίνεται σαν αποτελεσμα αχρηστίας και ανικανότητας είναι το τέλειο σχέδιο. Τον άχρηστο κάπου στο μυαλό σου τον συγχωρείς, έστω και δύσκολα, αυτόν που δεν συγχωρείς ποτέ είναι αυτόν που προκαλεί τέτοιον ορυμαγδό επίτηδες.

     Μου αρέσει!

 4. Κακό, πολύ κακό να βλέπεις το όνομα ανθρώπων γνωστών σου, συναδέλφων σου, που αγάπησες, σε τέτοιες λίστες.

  Κακό να βλέπεις οποιοδήποτε όνομα, οποιουδήποτε ανθρώπου σε τέτοια λίστα προγραφών.

  Την αγάπη μου…

  Μου αρέσει!

 5. είμαστε «περήφανοι» Δόμνα, αλλά πιο πολύ είμαστε τυχεροί. Γιατί που και που υπάρχουν μερικοί που αντιστέκονται και μερικοί που παίρνουν από τη δύναμή σας ν’ ακολουθήσουνε.

  και γι’ ακόμη κάτι είμαστε περήφανοι: για την καθάρια σκέψη σου. Σωστά το είπες στον Πάνο λίγο πιο πάνω. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανίκανοι, είναι ικανότατοι. Πάντα πίστευα ότι ήταν ικανότατοι. Τώρα η θεωρία των ανικάνων πάντα μου βρωμούσε.Μοιάζει σαν δίδυμο αδελφάκι του «όλοι μαζί τα φάγαμε».
  καλή συνέχεια, ελπίζω νάμαστε εδώ
  θανάσης
  (τώρα από dikaex.blogspot.gr)

  Μου αρέσει!

   • Για αρχή να σ’ ευχαριστήσω για την αναδημοσίευση.
    ΔΕν ξέρω πόση αλήθεια υπάρχει σ’ αυτό «αλλά πιο πολύ είμαστε τυχεροί. Γιατί που και που υπάρχουν μερικοί που αντιστέκονται και μερικοί που παίρνουν από τη δύναμή σας ν’ ακολουθήσουνε.», δεν ξέρω αν και με ποιο τρόπο αντιστέκομαι. Εδώ και μέρες προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που με βρήκε, είναι όπως όταν σου ανακοινώσουν πως έχεις μόνο 8 μήνες ζωής. Βιώνω όλα αυτά τα συναισθήματα, «γιατι εγώ;», άρνηση, προσπάθεια θετικής σκέψης κλπ κλπ. Μια με παίρνει από κάτω και μια σκέφτομαι πως δεν θα τους περάσει…..
    Όσο ήμουν στο σχολείο εκεί ναι, προσπαθούσα ν’ αντισταθώ, μη φανταστείς τίποτε ηρωικές αντιστάσεις, προσπαθούσα ν’ αντισταθώ κυρίως στο «έλα μωρέ…. κάνε εκεί ένα μάθημα, ή μη κάνεις, και τελείωνε. Βάλε βαθμούς μεγάλους να είναι όλοι ευχαριστημένοι και μη ζορίζεσαι και πολύ, σιγά μην ζοριστείς για τα «στουρνάρια» που μαζεύονται εδώ». Εγώ όμως αρνιόμουν να «ξύνομαι» στην τάξη, βαριόμουν ρε παιδί μου…. δεν περνούν 3 ώρες σερί χωρίς να κάνεις τίποτε. Προσπαθούσα να πείσω τα «στουρνάρια» πως είναι ωραίο πράγμα να μαθαίνεις, πως οι γνώσεις δεν είναι μόνο εργαλείο για να βρουν δουλειά, να τους δείξω τη γοητεία της Τέχνης, να τους κάνω να συγκινηθούν…. μέχρι και να τους πείσω πως τα μαθηματικά δεν είναι τόσο δύσκολα προσπάθησα. Όχι πως έπιαναν τα επιχειρήματα αλλά μερικές φορές ήμουν τυχερή και κάποιοι με άκουσαν.
    Τέλος πάντων, αυτά όλα σβήστηκαν μονοκοντυλιά και πρέπει από δω και πέρα να πειστώ πως τέλος αυτή η τόσο κουραστική και τόσο γοητευτικά δημιουργική δουλειά….

    Μου αρέσει!

    • η αντίσταση είναι μια στάση ζωής συνολικά, γίνεται αυτό που είσαι, βάθρο για μια σημαία αξιοπρέπειας και εντιμότητας. και αν συντρίβουν τη ζωή σου σήμερα, τη δική μου εδώ και 3 χρόνια, του άλλου, των άλλων-καθενός χωριστά και με δόλο διατεταγμενου δικαστηρίου-είναι για να εμφυτευθεί ο σπόρος του φόβου με πανούκλας ιδιότητες ως προς τη διασπορά. Ας τόχουμε σε μια άκρη του μυαλού μας.

     υγ.Επέλεξαν την ατομικοποίηση της τρομοκρατίας δημοσία δαπάνη και θέαση: καλό όπλο-μπούμερανγκ…

     Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s