Βρε καλώς τον νέο ΕΝΦΙΑ


Δείτε τώρα σε τι μεγάλη παπάντζα τσιμπήσαμε όλοι σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Βγαίνουν τα πρώτα μαντάτα στο διαδίκτυο, οι δόσεις είναι 5 και οι περισσότεροι κοντεύουμε να πάθουμε εγκεφαλικό με το πόσο κοστολογεί η εφορία τα περιουσιακά μας στοιχεία, ιδίως τα οικόπεδα στην επαρχία. Στα κανάλια χαμός, θα το αλλάξουμε λέει η κυβέρνηση. Μεγάλη συζήτηση που μας έφαγε όλο το καλοκαίρι. Λάθος έγινε είπαν, όλο λάθη αυτή η κυβέρνηση αλλά δεν βλέπω να κάνει αυτοαξιολόγηση και να πάει σπίτι της. Όλοι περιμέναμε να διορθωθεί το λάθος μπας και φύγει λίγο βάρος από πάνω μας, σωστά; Σωστά. Σήμερα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα στοιχεία του νέου ΕΝΦΙΑ, του διορθωμένου και είμαι σίγουρη πως αν δείτε μειώσεις δεν θα είναι πάνω 10-20 ευρώ (ή κάτι αντίστοιχο για όσους είχατε να πληρώσετε μεγάλα ποσά). Τότε γιατί έσκουζαν όλο το καλοκαίρι;
Παράδειγμα.
700.000 κοστολογήθηκε το καλοκαίρι οικόπεδο σε χωριό με ένα σπίτι-γκρέμι, χτισμένο πριν το 1900. Παλάβωσαν οι ιδιοκτήτες και αναρωτιόνταν αν το οικόπεδο είναι στο Σύνταγμα και το σπίτι το κτίριο της Βουλής και μέχρι τότε νόμιζαν λάθος. Άσε που σκέφτονταν πως δεν θα το πουλήσουν ποτέ αν χρειαστεί. Ποιος θα πλήρωνε φόρους μεταβίβασης για αντικειμενική αξία 700.000 ευρά; Και ποιος θα το αγόραζε με τέτοια αντικειμενική;
Ανεβαίνει σήμερα ο νέος, διορθωμένος ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο οικόπεδο κοστολογείται πλέον 160.000 ευρώ. Θα περιμένατε πως ο ΕΝΦΙΑ θα ακολουθούσε το ίδιο ποσοστό μείωσης, ναι; Την πατήσατε.
Σε όσες περιπτώσεις συζήτησα η μείωση της αξίας του οικοπέδου/ακινήτου ήταν της τάξης του 70% ενώ η μείωση του φόρου ήταν το πολύ πολύ 20%.
Καταλάβατε; Κι αν αυτό δεν ήταν στημένο για να παραπλανηθεί ο κόσμος και να εστιάσει την προσοχή του αλλού, εμένα να μη με λένε ……..

2 thoughts on “Βρε καλώς τον νέο ΕΝΦΙΑ

 1. Έλα παιδί μου τώρα πλήρωνε και άσε τα λόγια!
  Πρέπει να βγάλουμε πλεόνασμα όπως όπως…
  Τί θες τώρα παραγωγή; Που δεν τη θέλει ούτε οι κυβέρνηση, ούτε ο κόσμος;
  Είναι ώρα για δύσκολα πράματα;
  Εδώ θα διαλυθεί η ευρώπη λέμεεεεεε

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s