Κι έχει ένα φεγγάρι απόψε….


Η χτεσινή νύχτα ήταν απ’ αυτές τις γλυκές φθινοπωρινές νύχτες. Χλιαρή και ολόφωτη. Γιατί εκτός από εκλογές είχε και πανσέληνο. Ένα ολοστρόγγυλο και φωτεινό φεγγάρι στολισμένο με λίγα σύννεφα. Είμαι σίγουρη πως λίγοι γύρισαν τα μάτια τους στον ουρανό να το χαζέψουν. Είχαν άλλες προτεραιότητες, όπως κι εγώ άλλωστε. Απλά στο δικό μου σπίτι, αν σηκώσεις τα μάτια σου από την τηλεόραση, βλέπεις το φεγγάρι.
Αλλάξανε λοιπόν τα πράγματα…. Πως αλλάξανε θα δείξει. Η ομολογουμένως χειρότερη κυβλέρνηση των τελευταίων χρόνων έφυγε με τα πιο ηχηρά ταρατατζούμ. Όλοι περίμεναν την ήττα αλλά κανείς νομίζω δεν φανταζόταν τέτοια συντριβή. Ο χοντρούλης ήταν σαν κλαμμένη ρέγγα στις δηλώσεις του στο Ζάππειο αλλά νομίζω πως κατά βάθος ήταν ευχαριστημένος. Αυτός ο άνθρωπος ποτέ δεν μου έδωσε την εντύπωση πως το φχαριστιόταν που ήταν πρωθυπουργός. Μου θύμιζε πάντα το μεγάλο γιο της οικογένειας που έπρεπε ν’ ακολουθήσει τον μπαμπά και να κρατήσει το μαγαζί ενώ αυτός ήθελε να γίνει κιθαρίστας. Ή απλώς να φάει με την ησυχία του τα λεφτά του μπαμπά. Νομίζω πως τώρα πλέον θα κάτσει στο σπιτάκι του να παίζει με τα παιδάκια του (ίσως) να πίνει μπύτες και να παίζει pro. Το καθήκον του απέναντι στην οικογενεική επιχείρηση το έκανε. Άσχετα αν το μαγαζί φαλήρισε κι έχει αρχίσει ήδη η σφαγή για το ποιός θα κληρονομήσει το στέμμα. Έχουμε να δούμε πράματα και θάματα τους επόμενους μήνες.
Στο Καραταφεραίικο χοροπηδάνε αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για τόση χαρά. Όπως διάβασα κάπου, με τη ΝΔ στα τέσσερα πήρε κάτι ψιλά. Μέχρι εκεί νομίζω φτάνουν, άντε ίσως λίγο παραπάνω. Χαίρεται ο Καρατζαφεράκος. Τον ακούω να δίνει το χεράκι στους Νουδούληδες. «Παίδες είμαι κι εγώ εδώ» λέει. Κι αυτός το μαγαζάκι του, ίσως το μεγαλύτερο λαμόγιο απ’ όλους. Δεν του βγήκαν όμως οι κωλοτούμπες που έκανε κι ας χοροπηδάνε οι οπαδοί του.
Και η αριστερά το χάλι της. Θα μου πεις τι περίμενες; Παραπάνω; Όχι φυσικά, και πάλι καλά πήγαν. Άσχετα αν η συγκεκριμένη συγκυρία ήταν ταμάμ για να πάνε καλύτερα. Μέχρι όμως να καταλάβουν σε ποιόν αιώνα βρισκόμαστε, ειδικά το ΚΚΕ, δεν βλέπω να παίρνουν περισσότερα. Χάρηκα όμως που διασώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν τουλάχιστον κι αυτό το οφείλει στο Τσιπρόπουλο. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξη αλλά τουλάχιστον αυτοί έχουν μια καλύτερη αίσθηση για την εποχή. Σίγουρα δεν ζουν στο 1920. Που ακριβώς ζουν δεν είμαι σίγουρη, θα δείξει κι αυτό.
Γιαυτό που σίγουρα χάρηκα είναι που έμειναν εκτός βουλής κάτι σαν την Παπακώστα. Η γυναίκα που μπορούσε να μιλάει με ρυθμό πολυβόλου μια ώρα και να μη λέει απολύτως τίποτε. Ελπίζω να μη ξαναδώ τη μουτσουνάρα της στις ειδήσεις (όσο βλέπω τέλος πάντων…). Ή η Κουντουρά. Ποιόν εκπροσωπούσε αυτό το άτομο; Τι έργο είχε στη Βουλή εκτός από το να περιφέρει την άψογη σιλουέτα της και τα καλοραμμένα ταγεράκια της; Δεν καταλαβαίνω με τι κριτήρια τους ψηφίζει ο κόσμος. Σαν εκείνον τον ανεκδιήγητο ηθοποιό της Λάμψης (;) που έγινε βουλευτής. Τι σκατά φαντάστηκαν όταν τον έστειλαν στη Βουλή; Πως θα έλεγε εκείνες τις απίθανες ατάκες του αδιάφθορου μπάτσου που του έγραφε ο άλλος ο απίθανος, ο Φώσκολος; Θα μου πεις έγινε ο Αποστολάκης βουλευτής… Δεν ξέρω καν αν ήταν καλός ποδοσφαιριστής αλλά τι σκατά έργο θα κάνει στη Βουλή;
Εκλογές τέλος λοιπόν κι αυτή δεν ήταν αποτίμηση ή βαθυστόχαστη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Ήταν αυτά που σκεφτόμουν κοιτώντας μια την οθόνη της τηλεόρασης και μια το φεγγάρι…

30 thoughts on “Κι έχει ένα φεγγάρι απόψε….

  1. Βλέποντας τις φωτογραφίες σου , μπερδεύτικα !!!!!!!!
    Νόμιζα πως αυτό που έβλεπα από την μικρή χαραμάδα που άφηνε η βαριά κουρτίνα στο παράθυρό μου , με κάποιον τρόπο , άγνωστο σε μένα , το μετέφερες στη σελίδα σου .
    Ακριβώς , μα ακριβώς η ίδια εικόνα , το ίδιο background , ο φωτισμός , όλα .
    Περίεργη σύμπτωση .
    Εγώ πάντως , να σου πω , ξενέρωσα εντελώς .
    Δεν ήταν κλίμα αυτό το χτεσινό ρε γμτ.
    Καθόλου σασπενς και το ήθελα πολύ . Ασε που ξεκίνησαν τα ανακοινωθέντα και ήταν πολύ νωρίς για μπυρες , πίτσες κλπ σνακ .
    Θα πρέπει , οι εκλογές να γίνονται μες στο καταχείμωνο και Σάββατο , για να φχαριστιέσε ξενύχτι …
    Σε γενικές γραμμές , νομίζω πως ο συριζα , πήγε καλά και είχα την αίσθηση αυτή από νωρίς που πήγα να ψηφίσω και τελικά το χάρηκα . χάρηκα πιο πολύ που ο Αλεξ , έδειξε να τα καταφέρνει .
    Αυτό που δεν μπόρεσα να χωνέψω , είναι η εργολαβία του Κουβέλη κλπ που δεν άφησαν κανάλι για κανάλι .
    Αλλά θα τα πούμε εν καιρώ αυτά .

    Μου αρέσει!

  2. @ Εγώ πάλι κύριε ΑΜ μου, ξενέρωσα γιατί περίμενα πανηγυρικά κορναρίσματα κάτω από το σπίτι μου. Γιατί σκατά να μένεις στο κέντρο αν όχι για να μπορείς να απολαμβάνεις πορείες θριάμβου; Πάει, γίναμε πλέον Γερμανία….
    Τι να κάνουν και τα κανάλια κύριε ΑΜ; Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται…

    Μου αρέσει!

  3. @ Βαριέσαι Vlaxo; Δεν ντρέπεσαι; Σήκωσε τα μαννννίκια και μπρος για δουλειά. Έχουμε σοσιαλισμό και πρέπει να τον μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι….

    Κι εγώ βαριέμαι, σαπίζω από βαρεμάρα για την ακρίβεια.

    Μου αρέσει!

  4. @ Ναι μανάρι μου Κροτ αλλά εμένα η Παπακώστα μου την έδινε και ήθελα να τη βουτήξω από το τσουλούφι να την κάνω φουρφούρι.
    Τώρα που το λες όμως και η Φάνη περίπου τις ίδιες αντιδράσεις μου προκαλεί αλλά δεν φτάνει το ύψος της Παπακώστα. Για μένα είναι η μακράν η πιο εκνευριστική παρουσία και με την πιο εκνευριστική φωνή.

    Μου αρέσει!

  5. Σας είπα που πήραν το Σάββατο στο σπίτι από το γραφείο της κ.Κουντουρά; Να μας θυμίσουν ότι είναι υποψήφια και να μη ξεχάσουμε να τη σταυρώσουμε!!!!
    Άκουσαν κάτι μέτρια γαλλικά από τον άλλο ένοικο του σπιτιού! ΧΑχχαχαχχαχαχαχααα
    φτωχότερη η βουλή…αλήθεια είναι αυτό. Και ένα πλήγμα ακόμα, δεν εκλέχθηκε πάλι η σύζυγος Πασχάλη!!!

    Αλλά έχουμε την ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ρεεεεεε
    Λαρ'σα, Λάρ'σα, Λαρ'σα, Λάρ'σα, Λαρ'σα, Λάρ'σα, Λαρ'σα, Λάρ'σα, Λαρ'σα, Λάρ'σα, Λαρ'σα, Λάρ'σα!!!!

    Μου αρέσει!

  6. Μήπως έπρεπε να έκλεινες την τηλεόραση και να παρακολουθούσες το φεγγάρι και μόνο; Τι θα έβλεπες τότε; Και τι θα σκεφτόσουν. Να άφηνες τον χρόνο στην άκρη να κυλάει μόνος του. Τους αγχωμένους στο κουτί να φωνάζουν κι εσύ να μην τους ακούς. Να είσαι εσύ κι ο εαυτός σου. Και το φεγγάρι.

    Μου αρέσει!

  7. @ Δεν μπορούσα βρε fmotis, οι εκλογές πάντα μου κάνουν κάτι, μια ιδιαίτερη ψυχολογία. Από την πρώτη φορά που έζησα εκλογές και τις θυμάμαι. Τις εκλογές-παρωδία επί χούντας.

    Μου αρέσει!

  8. To sholio mou itan genikoteris fisis. Den anaferotan se kapia sigkerkimeni prosopiki katastasi. Aplos edo ke polla hronia eho tin entiposi pos meres giro apo panselino allazoun i simperifores, ke i dikes mou ke ton giro mou. Isos i allages aftes ine shedon asinesthites, alla polles fores ehoun simantikous antihtipous. Vevea, iparhoun ke poli entona ke hiropiasta prosopika peristatika me panselinous, alla de tha elega oti me 'halasane' pote!

    Μου αρέσει!

  9. @ Είπα κι εγώ πως έλεγες για κάτι συγκεκριμένο βρε panik. Γενικά πάντως έχεις δίκιο. Πολλοί άνθρωποι "κατεβάζουν δόντια" τέτοιες νύχτες.
    Στους Δελφούς είχε πανσέληνο; Δεν θυμάμαι…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε