Εικόνα….


Σήμερα με πλησίασε μία κυρία, μεγάλη σε ηλικία και αρκετά καλοντυμένη με ελαφρά συμπτώματα Πάρκινσον. Νόμιζα πως ήθελε να με ρωτήσει κάτι για το δρόμο. Μου ζήτησε με χαμηλή φωνή και πολύ ευγενικά να της δώσω, αν έχω, ένα ευρώ. Είχα στην τσέπη μου 50 λεπτά και της τα έδωσα ρωτώντας της αν της κάνει αυτό το νόμισμα διότι πίστευα πως απλά δεν είχε ψιλά. Μου έδειξε τη χούφτα της γεμάτη ψιλουδάκια και μου είπε: «Ψιλά μαζεύω, δεν βλέπεις; Όλα μου κάνουν…»
Κι έφυγε.

7 thoughts on “Εικόνα….

    • Μου έχει τύχει και με άλλη γριά έξω από τον Άρειο Πάγο. Ντυμένη στα μαύρα, καθαρή και καλοντυμένη με πλησίασε και μου ζήτησε χρήματα. Χαμηλόφωνα και με τα μάτια κάτω….
      Γαμώτο…..

      Μου αρέσει!

  1. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες που το’χουν κάνει επάγγελμα! Δεν αποκλείεται να είναι και τίποτε γριές που ξέμειναν από φράγκα γιατί ότι έχουν τα τρώνε στα καζίνα! Μου’χε περιγράψει ο άντρας μου τι γίνεται με αυτές, όταν κάποιες πρωτοχρονιές -που ήταν ελεύθερος- πήγαινε με την παρέα του στο καζίνο. Ότι έχουν και δεν έχουν τα τρώνε στον τζόγο κι όταν ξεμένουν και δεν έχουν μία για ταξί να πάνε σπίτι τους αρχίζουν την ζητιανιά του τύπου «μήπως έχεις ένα ευρώ να μου δώσεις»; Ευρώ το ευρώ την κάνουν την μπάζα τους…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε