σουρρεαλισμός η ζωή μας


Μόλις διάβασα στο Twitter πως στην Κερατέα σήμερα έκαναν δοκιμή με «κανονάκι», αυτές τις αντλίες  που πετάνε με δύναμη νερό πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος για να το διαλύσουν. Τέσσερις μέρες τώρα πέφτει το ξύλο της αρκούδας στην Κερατέα και κανείς δεν το ανέφερε στις ειδήσεις της τηλεόρασης. Την προηγούμενη Δευτέρα έπεφτε πάλι το ξύλο της αρκούδας στο κέντρο της Αθήνας και η τηλεόραση ζούσε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, γεμάτο σίριαλ και μάγειρους που εκπαιδεύουν άλλους μάγειρους στο πως να φτιάχνουν μια κουτσουλιά χρωματιστή στη μέση μιας πιατέλας, που θα κοστίζει όσο όλος ο εβδομαδιαίος οικογενειακός προϋπολογισμός για super market και λαϊκή αγορά. Φαντάζομαι πως αν η δοκιμή κριθεί ικανοποιητική θα τα δούμε σύντομα και στο κέντρο της Αθήνας. Και με το καλό και τις  άλλες παραγγελίες της ΕΛΑΣ («σφαίρες πιπεριού» και taser). Στο διαδίκτυο γίνεται «πόλεμος» με το θέμα της wikileaks αλλά στις ειδήσεις τσιμουδιά, σαν να μην υπάρχει το θέμα. Κι εγώ θέλω να στουμπώσω ένα πατσαβούρι στο στόμα του Καψή που κάθε φορά που τυχαίνει να τον ακούσω αρχίζω να γκαρίζω μπινελίκια. Ένας βλάκας με περικεφαλαία που το παίζει τιμητής των

Την έκλεψα από τον γνωστό «Σκύλο της Βάλια Κάλντα»

πάντων και αναρωτιόταν προχτές γιατί να παίρνουν τους μισθούς που παίρνουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, ο άνθρωπος που αν δεν ήταν γιος του πατέρα του δεν θα εύρισκε δουλειά ούτε ως κούριερ. Κι εγώ να τσιρίζω στο σπίτι, με το γιο μου να με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια «κι εσύ γιατί παίρνεις όσα παίρνεις ρε μαλάκα; Τι σκατά προσφέρεις στην κοινωνία που αξίζει να πληρώνεται έστω και 10 ευρώ;»

Επίσης γίνεται το σουρρεαλιστικό να ψηφίζεται τη μία μέρα στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που ξεσηκώνει τον κόσμο και να κυρήσσεται γενική απεργία για την επόμενη μέρα! Και μόλις άκουσα πως ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που το καταψήφισε πήρε τον πούλο με συνοπτικές διαδικασίες. Πυροβολεί πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά του ο ΓΑΠ.

Με την απεργία που κάνουν κάθε μέρα τα ΜΜΜ έχω μουρλαθεί στον ποδαρόδρομο, καίω θερμίδες και θα κάνω γάμπα και κώλο σένια. Κάτι είναι κι αυτό….. (κάνουμε τα πικρά γλυκά για να μην πατήσουμε τα κλάματα). Αύριο όμως δεν πάω πουθενά, απεργώ.

Σήμερα διάβασα και το τι γίνεται με τα δύο ελληνικά καράβια που συμμετείχαν στο Gaza Flotilla. Τα έκαναν φύλλο και φτερό, τα ρήμαξαν και τα πλιατσικολόγησαν. Τίποτα δεν γλίτωσε από τον… εξονυχιστικό έλεγχο των Ισραηλινών κομάντος στα πλοία που μετέφεραν χιλιάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα. Επτά μήνες μετά την αιματηρή επίθεση στον «Στόλο της Ελευθερίας», τα ελληνικά πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Χάιφα. Παρά τα προσκόματα που έβρισκαν οι ισραηλινοί προκειμένου να αποτρέψουν τη δυνατότητα επιστροφής των πλοίων, πριν από λίγες μέρες Ελληνες εμπειρογνώμονες κατάφεραν τελικά να πραγματοποιήσουν νηοψία στα δύο πλοία. Η εικόνα και των δύο ελληνικών πλοίων είναι απογοητευτική. Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκεται το φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία «Ελεύθερη Μεσόγειος», το οποίο είχε αγοραστεί από χρήματα του ελληνικού και σουηδικού λαού. Κάθε μέρος του πλοίου έχει γίνει «φύλλο και φτερό», οι μηχανές και ο εξοπλισμός φέρουν τεράστιες ζημιές, σχεδόν το σύνολο του υλικού της βοήθειας που μετέφερε το πλοίο (οικοδομικά υλικά και φάρμακα) έχει καταστραφεί, ενώ και τα εργαλεία έχουν αφαιρεθεί από τις εργαλειοθήκες.

Ωραία πράγματα…. ούτε κι αυτό το θέμα είχε ενδιαφέρον για τις ειδήσεις της ελληνικής τηλεόρασης φυσικά, τις οποίες πλέον βλέπω σπάνια. Ας είναι καλά το διαδίκτυο για ενημέρωση μέχρι να το ελέγξουν κι αυτό και να ζήσουμε με χρονοκαθυστέρηση το δικό μας 1984.

6 thoughts on “σουρρεαλισμός η ζωή μας

  1. Ποιός καταψήφισε?
    Να ξέρουμε τουλάχιστον ποιός είχε τα αρχίδια να το κάνει… Μπορεί να μην το μάθω μέχρι αύριο αφού απεργεί σήμερα η ΕΣΗΕΑ…

    Καλά τα λες φιλενάδα αλλά ποιός ακούει?
    Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε… 😦

    Μου αρέσει!

  2. Η κατάσταση στην Κερατιά (έτσι την λένε οι ντόπιοι) , είναι πολύ σοβαρή . Καθημερινά , έχω τον τρόπο να βρίσκομαι στον χώρο και πραγματικά εκεί βλέπεις αποφασισμένους αγρότες κυρίως , κάθε ηλικίας , να φτάσουν στα άκρα αν χρειαστεί . Ολη αυτή η κατάσταση όμως , δυστυχώς , φτάνει γεωγραφικά , μέχρι τα όρια του Μαρκόπουλου και ειδησεογραφικά , πουθενά .
    Νωρίς σήμερα το μεσημέρι , είχα την χαρά , να βριστώ με κάποια μπατσόνια , φερμένα από το Αιγάλεω και να δοκιμάσω την ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη , να δω και να συνομιλήσω για λίγα λεπτά με γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή . Δεν θα πως ποιός ήταν , αλλά θα περιμένω να ακούσω τον τρόπο κι αν , θα παρουσιάσει το θέμα .
    Οσο για τους διαγραφέντες κλπ στοιχεία , έχω συγκεκριμένη αποψη και ταυτίζεται απόλυτα με την χειρότερη που είχα σχηματίσει μ’ αυτούς τους «διαφωνίσαντες» με το αρθ. 4 του 1986 της ομάδας Αρσένη . Τους θυμάστε ? Μεταξύ αυτών κι ο σημερινός Παναγόπουλος της γσεε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε