Ό,τι αγαπάω…


Ο Pan με κάλεσε να γράψω για δέκα πράγματα που αγαπάω. Κανονικά σήμερα είχα τη διάθεση να γράψω για την κατάληψη που άρχισαν το πρωί οι μαθητές στο σχολείο μου και τη γνώμη μου γι’ αυτήν και για τις καταλήψεις γενικά. Σκέφτηκα όμως πως η γκρίνια μπορεί να περιμένει. Τον τελευταίο καιρό περίσεψε η γκρίνια και η μιζέρια στη ζωή μας. Για να δούμε λοιπόν, μπορώ να μαζέψω δέκα πράγματα που αγαπάω;

Πρώτα απ’ όλα αγαπάω το Μάριο, το γιο μου

Αγαπάω την οικογένειά μου

Αγαπάω πολύ τους φίλους μου.

Αγαπάω να βάζω μουσική τα βράδια σ’ ένα φόρουμ και να μ’ ακουν αυτοί οι λίγοι που μ’ ακουν.

Αγαπάω τα καλοκαιρινά βράδια στο Μεταγκίτσι με το φίλο μου το Γιώργο, με κουβεντούλα και κρασάκια και τσίπουρα και ντομάτες απ’ το μπαξέ του.

Αγαπάω να κάθομαι σε μια αιώρα στο κάμπινγκ και να χαζεύω το φως του ήλιου που περνάει μέσα από τα φύλλα ακούγοντας μουσική.

Αγαπάω να μυρίζω τη βροχή

Αγαπάω τα ταξίδια.

Αγαπάω να κουβεντιάζω με φίλους.

Αγαπάω να γνωρίζω καινούρια πράγματα και καινούριους ανθρώπους.

Μαζεύτηκαν δέκα και μάλλον θα μπορούσα να βρω κι άλλα δέκα. Ίσως αύριο να σκεφτώ κάτι άλλο αλλά σήμερα αυτά ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό και τα έγραψα χωρίς να τα επεξεργαστώ. Τώρα κανονικά πρέπει να καλέσω κι εγώ κάποιους να γράψουν για τα δικά τους δέκα πράγματα αλλά δεν ξέρω ποιον να καλέσω. Ας γράψει όποιος θέλει….

Το τραγούδι δεν έχει και πολύ σχέση αλλά μου ήρθε στο νου γιατί κάνοντας λάθος νόμιζα πως έλεγε «Ό,τι αγαπώ…» αντί για το σωστό «Ό,τι τραγουδω…». Όπως και να έχει είναι όμορφο.

6 thoughts on “Ό,τι αγαπάω…

 1. κι εγώ εδώ και καιρό σκεφτόμουνα να γραψω κάτι τέτοιο,τι αγαπάω, με επικέντρωση όμως σε ανθρώπους, τους ανθρώπους που αγαπάω, θαυμάζω, χαίρομαι αποδίδοντας στις συγκεκριμένες προσωπικότητες χαρακτήρα γενίκευσης αλλά και αφαίρεσης. Είναι αυτά που μ’ αρέσουν σε κάποιους ανθρώπους, πράγματα που μπορεί να μην είναι αναγκαστικά θετικά, μπορεί να είναι αδυναμίες τους αλλά ταυτόχρονα αυτές οι αδυναμίες τους να είναι στολίδια και κοσμήματα που τους κάνουν υπέροχα όμορφους μέσα στις αντιφάσεις τους και μένα περήφανο που τους ξέρω και τους αγαπώ κι μπορεί κι αυτοί να μ’ αγαπούν…

  μόλις, λοιπόν μπορέσω (μ’αφήσουν) θα το κάνω….

  Μου αρέσει!

 2. Αγαπάς τον Μάριο , γιατί είναι ο επόμενος κρίκος στην «αλυσίδα» σου…
  Αγαπάς την οικογένειά σου , γιατί εσύ την έστησες , εσύ την στηρίζεις , σε σένα στηρίζονται , σ’ αυτήν στηρίζεσαι …
  Αγαπάς πολύ τους φίλους σου , γιατί κι αυτοί σ’ αγαπάνε , γατί όλοι θέλουμε κι έχουμε ανάγκη την αγάπη τους …
  Αγαπάς να βάζεις μουσική στο φόρουμ , για να την ακούνε οι λίγοι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με σένα και θέλεις να την μοιραστείς …
  Αγαπάς τα βραδάκια εκεί στην εξοχή , αλλά κόψε τα κρασάκια , τα τσιπουράκια και τις φρέσκιες ντοματούλες , γιατί , ξέρεις γιατί …. (κι εμείς τ’ αγαπάμε ρε )
  Αγαπάς την αιώρα σου την καλοκαιρινή , γιατί απλούστατα δεν μπορε΄ςι να αποχωριστείς την «ταβανοθεραπεία» ούτε στις διακοπές :)))))
  Αγαπάς …αγαπάς …αγαπάς …
  κι εμείς σ’ αγαπάμε dame , και πολύ μάλιστα !

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s